Kreesiedentiƫle afgooier

Kreesie tassies

Carnaval wordt door mij niet begrepen. Dat kan ook bijna niet, want ik ben van "boven de rivieren" waar Calvijn het feest vakkundig de kop omgedraaid heeft. Waar ik wel van houd, zijn de creatieve namen waarmee iedere gemeente zich siert in deze tijd. Zelf Leidschendam heeft zich een carnavalsnaam aangemeten, kwam ik achter toen ik gisteren mij afvroeg wat het bordje Zwabberdam daar ineens deed.

Zo heeft mijn webprovider mij vandaag iets geleerd over mijn eigen stad als het gaat om alternatieve namen. Deze dagen heten wij De Kreesiedentie. Ik had geen idee. Ik schrijf dat dan zelf maar met hoofdletters om wel in de stijl van Den Haag te blijven. Nu denk ik dat kreesiedentie vaker buiten carnavalstijd op mijn stad van toepassing is dan in deze periode maar dat terzijde. 

Amsterdam en Leiden hebben blijkbaar geen carnavalsnaam; in de ene stad is het ieder weekend bal, en in de andere stad wordt gestudeerd, nou ja, een biertje gaat er blijkbaar ook wel eens in. Maar ballenstad zou moeten kunnen, zeker als je bedenkt dat rangen en standen een week worden opgeschort. En over Amsterdam is toch ook wel te vinden waar de stad bekend om staat. Ik denk aan een kanaalkrot, of iets met musea. Wie biedt?

Dus al was het alleen maar omdat we het weer mogen vieren en Calvijn wat mij betreft lang genoeg de scepter heeft gezwaaid, presenteer ik u een paar dagen lang: Kreesiedentie Zakkies. Alaaf, alaaf....

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.