Haagse Handtas voor modepoppen

Poppentasje voor pop 40-45 cm uit leer

Bij het uitsnijden van patroondelen uit leer blijven er altijd resten leer over. Uit deze resten kunnen prima poppentasjes gemaakt worden. Ik dacht nog: 'Hoe moeilijk kan dat zijn?' Nu, het hangt natuurlijk van het model af, maar je haalt jezelf wel iets op de hals. Niet alleen heb je dezelfde patroondelen en fournituren nodig als voor de volgroeide versie; de tas moet ook nog eens op dezelfde manier in elkaar gezet worden. Kan de volwassen versie in elkaar zetten al een enorm gepriegel zijn, het is niets vergeleken bij een poppentasje, en dan hebben we het nog niet eens over Barbiematen!

Nu heb ik zelf eigenlijk nooit echt met poppen gespeeld, doe mij maar Lego of blokken of een treinbaan. Of tekenen en kleding maken. Dat heb ik altijd al leuk gevonden. Later zijn daar laarzen en schoenen maken bij gekomen en nu dus tassen. En poppentasjes, al was het alleen maar omdat ieder zichzelf respecterend merk iets doet met snijrestanten in het kader van duurzaamheid. 

Zo heeft Hermès haar Petit H, Pinterest staat vol met mooie armbandjes, sleutelhangers en allerlei ander leuks dat uit restjes leer gemaakt kan worden, en Haagse Handtassies maakt unieke tassen voor echte modepoppen

Eerlijk is eerlijk, dit prototype is niet helemaal zonder een vloek en een zucht gegaan. Te korte lusjes, leer verdwenen in de schalmmachine, te lange omboek, hè wat, lusjes op ongelijke hoogte (hoe is dat nu weer gebeurd? Ik heb toch gemeten?), maar na een continue gevecht met de zwaartekracht (die trouwens 1 punt voorstaat omdat ik dat holnietje de laatste keer niet meer heb opgeraapt) is het ieniemienietasje toch echt af. Ik ben benieuwd wat u ervan vindt. Ondertussen ga ik verder met de volgende uitdaging; de driehoekssouffler. Fijn paasweekend.

NB Een aantal van de links in deze blog zijn affiliate links. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.